Bästa Gäster och Medlemmar!

HÄR HITTAR DU ALLT DU BEHÖVER OM SPELET PÅ VÅRA BANOR.

Läs även våra policies vilka syftar till att underlätta och snabba på såväl tidsbokning som spelet på våra banor.
OBS! Dessa gäller såväl Dig som medlem som för våra gäster!

Av säkerhetsskäl har vi numer kontantfritt på alla GolfStars anläggningar, d v s du kan alltså endast betala med kort.

Aktuell väderprognos

Har du tankarna på att börja spela golf?

Här kan du läsa lite snabbt om hur du går tillväga för att klara det gröna kortet på Waxholms GK.

1. Är du helt ny i golfens värld rekommendera vi dig att gå en nybörjarkurs hos oss. (det kan du läsa om under ”tränar”-sidan). Där lär du dig alla typer av slag samt går en regelvandring för att underlätta för dig när du spelar själv och med andra.
  2. För att klara grönt kort krävs det 45 slag på våran korthålsbana. Korthålsbanan är mellan 70 och 122 meter lång och har 9 fina hål.(korthålsbanan är en pay and playbana och kan spelas närsomhelst utan medlemsskap). För att rundan ska vara giltig krävs det att du spelar med en person som har officiellt handicap eller går med någon av våra tränare. Resultatet skrivs på ett scorekort samt skrivs under av både dig som spelare men också din markör.
  3. Skaffa ett medlemsskap. För att få ett golf-id så att du kan boka tider på din hemmaklubb och andra banor krävs ett medlemsskap. När du köpt dig ett medlemsskap får du ett golf-id och du har då ett officiellt handicap. Du kan nu boka dig för spel på alla möjliga banor och ha chansen att spela på vår 18hålsbana.
VÅRA GOLFBANOR

Vi har en differentierad greenfee beroende på när du vill spela.
Aktuella greenfeepriser hittar du här.

RABATTERAD GREENFEE

Juniorer (upp till 21 år) betalar alltid halv greenfee. Det går ej att kombinera greenfee-rabatter.

GÄST TILL MEDLEM

GolfStarmedlem får på sina banor ta med sig upp till tre gäster i bollen till rabatterad greenfee (25%).
Alla andra ska erlägga vid respektive tidpunkt gällande greenfee.

PAY AND PLAY

Du som saknar Grönt kort kan spela på vår riktigt fina 9-hålsbana.

DRIVINGRANGE

En hink med 34 bollar kostar 45 kr. Vill du köpa enstaka hinkar kan du direkt i bollmaskinen betala med ditt betalkort.

Vi erbjuder mycket förmånliga rangekort med olika färg beroende på hur mycket de är förladdade med:
– Vita kort köps för 400 kr och är förladdade med ett värde av 450 kr
– Blå kort köps för 1.100 kr och är förladdade med ett värde av 1.350 kr

HYR GOLFVAGN

På samtliga banor har vi golfvagnar för uthyrning. De kostar 30:-/dag och du betalar din hyra i receptionen i samband med att du checkar in. OBS! Är du GolfStar-medlem så ingår lån av vagn i samband med spel på alla dina anläggningar.

HYR GOLFBIL

Golfbil hyr du i mån av tillgång för 450kr/runda, med uppvisat sjukintyg för 350:-/runda. Du kan också köpa ett årskort som gäller på samtliga GolfStars anläggningar för 6.000:-. Med uppvisat sjukintyg kostar årskortet 5.000:-. För att säkerställa golfbil måste du boka den i god tid och det gör du genom att ringa till receptionen på den anläggning där du ska spela.
Waxholms reception når du på 0770-22 00 40.

2019 års Golfregler – viktigaste förändringarna!?

Maxtid för bolletning:

Du får bara leta i 3 minuter (mot tidigare 5 min). Allt för att snabba upp spelet.

Boll rubbad vid letning:

Rubbad boll innebar tidigare pliktslag. Nu slipper du plikt om du t ex råkar sparka till bollen. Glöm inte att återplacera.

Pluggad boll:

Nu får du utan plikt droppa en boll som pluggat sig på hela spelfältet, inte bara på fairway (dock ej i bunker eller andra hinder).

Så här ska du droppa:

Dropp vid knähöjd är nya regeln.

Bollen träffar dig, din caddie eller din utrustning:

Ingen plikt utgår.

Dubbelträff Ingen plikt utgår – bara själva slaget räknas.

Lösa naturföremål i hinder:

Nu får du flytta på alla lösa stenar, kvistar, löv etc även när du är i ett hinder. Även tillåtet att grunda klubban (men inte så att bollen rubbas).

Droppa sig ur bunkern:

Du har rätt att droppa dig UR bunkern – men då kostar det 2 pliktslag.

Bollen rör sig på green efter att ha markerats och lagts tillbaka:

Inget pliktslag utgår men kom ihåg att återplacera den!

Boll på green rubbas oavsiktligt av spelaren:

Inget pliktslag utgår men kom ihåg att återplacera den!

Laga skador på green:

I princip alla skador får lagas – spikmärken, gamla hålkanter och skador efter djur. Naturligt slitage runt hålet får inte lagas. Det blir även tillåtet att vidröra puttlinjen.

Träffa flaggstången vid puttning från green:

Inget pliktslag!

Att linjera sin putt:

Inte längre tillåtet.

Bollen fastnar mot flaggstången:

Någon del av bollen ska ligga under greenytan för att bollen ska anses vara i hål.

Out of bounds:

Golfklubbar kommer kunna införa en lokal regel som innebär att en spelare som slår sin boll Out of Bounds eller på annat sätt får den förlorad, får droppa en ny boll i närheten av var den försvann eller t o m på fairway (dock ej närmare hål). Plikt 2 slag.

BOKA STARTTID

BÄSTA GÄSTER OCH MEDLEMMAR

Här hittar du lediga starttider på vår bana men du kan även boka på alla banor i GolfStar samarbetet.

Välkommen till spel på Waxholmsbanorna!

Köp ditt medlemskap för 2020 här.

TECKNA DITT MEDLEMSKAP HÄR OCH NU

Samtliga medlemskap och medlemsformer löper automatiskt och gäller per kalenderår.
OBS! För att vara säker på att inte missa något nummer av tidningen Svensk Golf eller möjligheten att spela på våra vinteröppna banor under vårvintern 2019-2020 så ska du betala din årsavgift före årsskiftet.

Läs mer om GolfStars medlemskap här.
Har du frågor om GolfStars medlemskap? Klicka här