Augustigolfen genomförd i strålande väder

Publicerat: 2024-09-03 - 08:55 - Skrivet av Mathias Zetterlund

Lördagen den 31:a augusti spelade vi Augustigolfen som har blivit en populär tradition för Waxholms medlemmar. Som vanligt var det Greensome och i år hade vi ett historiskt stort startfält. Kanonstart med 72 lag, det vill säga 144 spelare. Det innebar dubbelstart på samtliga 18 hål.
Vädret var jättebra, banan i superskick och speltempot flöt riktigt bra för att vara ett så stort startfält. Efter rundan spelade vår diskjockey skön musik på terrassen och Waxholms Goflklubb bjöd medlemmarna på en salladsbuffé som våra Franchisetagare, Lina och Mathias, hade dukat upp.
Förutom pris till de 10 bästa lagen lottade vi ut tre priser. Dessutom närmast hål på samtliga par tre hålen där Petra Almquist lyckades med bedriften att vara närmast på både hål 3 och 11. Ulf Niregård fick pris för sänkt längsta putt, 12 meter på ettan.
Att kora vinnare visade sig vara svårare än vanligt. Tävlingsledningen beslutade att diskvalificera lag Lille Skutt bestående av Michael och Katarina Hansson på grund av att de använt golfbil. Detta beslut visade sig vara felaktigt och vinnare på 46 poäng är Lille Skutt. Vi rättade till detta under söndagen och tyvärr fick inte lag Lille Skutt njuta av att ta emot förstapriset på prisutdelning. Tävlingsledningen ber så mycket om ursäkt för det inträffade och hoppas lag Lille Skutt kan ha förståelse att det inte alltid är så lätt att fatta rätt beslut. Resultatlistan är uppdaterad och vinnarna har fått samma pris som lag Hedgrenos fick igår när de felaktig utsågs till vinnare. Två blev alltså Thomas och Solveig Hedgren. Trea, Mats och Klas Dannerlöv och fyra Per-Göran Eriksson & Ewa Elverskog. Alla tre lagen hade 44 poäng men Hedgrenos tog andraplatsen i kraft av lägre handicap. Fullständig resultatlista hittar ni på https://mingolf.golf.se/Competition/4432062#/competition/4432062/results
Jag upplevde det som att spelarna tyckte det var en trevlig och lyckad dag. Jag vill tacka alla inblandade och hoppas vi ses igen nästa år på Augustigolfen då vi gör om det.
Tommy Tvinghagen 
Tävlingsledare (med något stukat självförtroende😔)
(Bild på vinnarna saknas, nedan plats 2-4).
Bild på vinnarlaget saknas