Säsongen närmar sig sitt slut med stormsteg samtidigt som banan håller kanonkvalitet. Fairway är som en grön heltäckningsmatta och greenerna är jämna och som nyklippta mycket snabba.  Gräsmakarna Pelle Gripenberg och Anders Löfberg med medarbetare har jobbat hårt den här sommaren vilket har givit ett strålande resultat. All heder åt det gänget.
Jag är ingen gnällspik men jag blir lite ledsen när jag ser alla icke-tillbakalagda uppslagna torvor och olagade nedslagmärken. Det är ju så lite som behövs av oss tillsammans för att förhindra mer eller mindre svårläkta skador. Om vi alla vänder en extra uppslagen tuva, reparerar ett extra nedslagsmärke, skulle det göra susen.
Högst upp på klubbens önskelista vad gäller åtgärder på banan, finns också renovering av bunkrar och tees. Ska GolfStar fortsätta peka ut Waxholmsanläggningen som sin viktigaste i familjen, måste man ta tag i detta omgående, göra en plan över kanske 2-3 år och avsätta ekonomiska resurser. Helt sönderslagna tees och hårt packade ”lerbunkrar” gör bara spelarna förbannade.
Min uppfattning är att det här året har stämningen på anläggningen varit positiv och hjärtlig. Vårt krögarpar har fått fått många glada tillrop för sin mat och platschefen Maria med medarbetare har hållit en hög servicegrad med många glada skratt. Vår tränarduo Mathias och Martin har haft fulltecknat och jag har hört många berömmande ord sägas om dessa båda.
Det känns därför som vi tillsammans är på rätt väg. Från styrelsens sida har vi bara väntat på att vi kan återgå till det normala. Ett första försök att återuppväcka någon form av klubbkänsla var när vi arrangerade en ”After Golf” i slutet av augusti. Den blev väldigt uppskattad och vi räknar med att komma igen när säsongen startar 2022 med flera After Golf plus diverse annat vi ska planera i vinter.
Styrelsen har en planeringskonferens i slutet av november. Det vore ju spännande att få in idéer på hur vi utveckla, förbättra eller synliggöra klubbkänslan. Maila mig gärna dina tankar och idéer senast 25 november, så ska jag ta med mig dessa till vår planering. (mailadressen i slutet)
Vi tror på att en majoritet av våra 2 600! medlemmar vill tillhöra en aktiv golfklubb där golfspelandet självklart är navet men där man känner sig ”hemma” och har sin golfidentitet. Det är väl klubbkänsla när den är som bäst.
Jag önskar er alla en skön höst
Anders Örnevall, ordförande i Waxholms GK