Missa inte After Golf på lördag
Om en knapp vecka, den 28 augusti, arrangerar klubben en ”After Golf”, vilket ni har fått information om bland annat i tidigare nyhetsbrev. Det är klubbstyrelsens försök att hitta former för sociala aktiviteter trots pandemin.
Det blir ett ”Open house” under lördagen med plockmat, DJ, prisutdelning för Augustigolfen, longdriving-tävling med Mathias & Martin, puttningstävling och en ”social” scramble på korthålsbanan. Kort sagt, många olika aktiviteter för att locka så många som möjligt. Vi tror nämligen att det finns många medlemmar som längtar efter att kunna träffas på anläggningen för att umgås under avspända former. Fast med lite avstånd.
Från styrelsens sida har vi sagt att den här aktiviteten, ”After Golf”, förhoppningsvis är startskottet för liknande och regelbundna aktiviteter.  Vi har investerat i två tält som ska stå på altanen vid dessa tillfällen så vi kan genomföra dessa även om det är lite dåligt väder.
På tisdag är det sista dag för anmälan (se annan plats i nyhetsbrevet).
Många av er har berömt banan och det jobb som banpersonalen har lagt ner den här säsongen. Med all rätt. Jag har vid några tillfällen spelat med gäster från andra klubbar och alla har samstämmigt sagt att banan har varit i utmärkt skick.
Det finns dock diverse mer eller mindre akuta ”skönhetsfläckar” där jag vet att det finns en plan från våra ägare, GolfStars, sida. Det gäller bunkrarna som borde byggas om från grunden. Idag spelar det ingen roll hur mycket sand man fyller på. Sanden rinner rätt igenom när det regnar kraftigt och kvar blir packad ”sandlera”. Mer information om den planen kommer inom kort.
Sedan finns ett antal tees som också borde åtgärdas/byggas om.
Från styrelsens sida för vi en ständig dialog med GolfStar, kring banan och banutvecklingen. Med drygt 2 600 medlemmar är självfallet slitaget extra hårt och därför måste GolfStar satsa både personella och ekonomiska resurser på att hålla uppe kvaliteten.
Med hopp om at vi ses på lördag
Anders Örnevall, ordförande