Styrelsen för Waxholms Golfklubb har under de senaste månaderna diskuterat hur vi vill utveckla klubben och ge mervärde till våra medlemmar som i dagsläget är cirka 2000. Klubben har en bra ekonomi och det finns ett ekonomiskt utrymme för att återföra delar av vår kassa till medlemmarna.
Vi har sedan flera år satsat rejält på att utveckla våra juniorverksamhet och det kommer vi fortsatt att göra.
Men nu handlar det också om att bredda satsningen och se till att alla medlemmar får chansen att ta del av våra satsningar. Hur ska vi då göra på bästa sätt? Vi har kommit fram till att ett av målen kan vara att ”medverka till att utveckla medlemmarnas golfkunnande och spelutveckling”. Vi har två duktiga tränare i Mathias Zetterlund och Martin Wiklund som är en del i den här satsningen.
Styrelsen kommer nu att ta fram ett ”paket” av olika medlemsaktiviteter, både sportsliga och sociala, som vi hoppas och tror ska uppskattas av alla. Hela den här satsningen ska också genomsyras av vår vision där Respekt, Ansvar och Hänsyn är portalorden. Inom kort kommer vi att presentera vårt ”paket”.
Styrelsen har också, avslutningsvis, bestämt att årets årsmöte ska genomföras utan medlemmars fysiska närvaro. Det betyder att vi gör som förra året där ni som medlemmar får ta ställning till årsmöteshandlingarna och styrelsens olika förslag digitalt. Mer information kring detta kommer senare.
En sak till – vi har ett stort problem med vildsvin som bökar sönder våra banor och som kostar GolfStar massor med pengar. Här behövs skyddsjakt och ni som har jaktlicens får gärna höra av er till klubben eller till GolfStar.
Passa nu på att njuta av de fina skidspåren runt banan innan vårsolen gör sitt.
Anders Örnevall, ordförande
Waxholms GK