Rekordårets skitår

Eller ska vi kalla det för skitårets rekordår?

För det började ju så bra, mina första utomhuslektioner var redan den 5 januari. Ingen snö, rangen var öppen och intresset redan då var större än året innan. Seniorträningen inne på Ullna Indoor hann genomföra 3 av 5 pass innan pandemins intåg. Vi anpassade oss, restriktionerna var glasklara och Sverige var ett av få länder som inte stängde ned golfklubbarnas verksamheter. Det tror jag var en stor nyckel till explosionen i år.

70 nya juniorer provade på golf i april månad och det var starten på ett golfår som vi måste få kalla ”rekordåret”. 597 nya medlemmar, 130 nya juniorer och fulla nybörjarkurser sedan slutet av april. Jag läste mig även till att banan haft över 50% mer spel i år, jag förstår inte hur Pelle och hans gäng lyckats få ihop en bana i år, all cred till dessa killar!

Jag och Rickard slet på bra denna säsong och det var många långa dagar på rangen. Men nästa år krävs det ännu mer om vi ska kunna möta 2000 medlemmar som vill förbättra sin golf. Idag sitter jag med planeringen till nästa år tillsammans med min egna gamla tränare Martin Wiklund som nu är min nya kollega. Mitt och Martins samarbete ser jag mycket fram emot och vi känner varandra väl sen tiden när vi arbetat på banan och när han tränade mig som junior.

Som ni har Rickard slutat och Att säga tack och hej är aldrig lätt. Rickard har lärt mig otroligt mycket och jag vill verkligen passa på att tacka för dessa år tillsammans med Rickard, du är en förebild!  Danke, Viel Glück och Auf Wiedersehen Rickard!

Angående vinterns träning har jag medvetet valt att avvakta pga dagens restriktioner men jag hoppas kunna skicka ut information om seniorträning om vinterträning strax efter nyår. I övrigt bokar ni privatlektioner genom mail, sms elr min Instagram.

Nu minns vi tillbaka på skitåret, borstar av oss det och håller avstånd. Ljuset i tunneln måste komma snart. God jul och gott nytt golfår!

Mathias Zetterlund