Det har sannerligen varit ett annorlunda år med en sjukvård i kris, inställda verksamheter och en prövning för hela samhällsekonomin. Det positiva är golfen som för många har varit ett andningshål för att hålla igång och för social samvaro. Och vilket lyft för golfen i Sverige! För första gången sedan 2010 är vi över en halv miljon golfare i Sverige. Tillsammans har vi spelat 40 procent fler ronder än i fjol.
Som vi har skrivit tidigare så ligger Waxholms Golfklubb i topp vad gäller nya medlemmar, nära 600 nya.
Det blir en stor utmaning, dels för GolfStar som ägare till anläggningen och dels för klubben som ansvarig för verksamheten. Det är många pusselbitar som ska falla på plats. GolfStar ska se till att banorna håller en hög kvalitet, att rangen fungerar klanderfritt, att värdskapet i klubbhuset präglas av välkomnande och effektiv service, att restaurangen håller en sådan nivå att man gärna äter sin lunch där med mera.

Från klubbens sida jobbar vi nu på att ta fram idéer för olika medlemsaktiviteter för den kommande säsongen. Vi tror dock inte på ett ”normal-år” där vi kan planera in olika sociala aktiviteter tillsammans med restaurangen som exempelvis en större fest, ”grillkvällar” eller
andra former av sociala events där många samlas. Istället kommer vi att satsa på att utveckla ert golfspel. Vi tror att det är precis detta ni
medlemmar vill ha, oavsett om ni är nybörjare eller låghandikappare. Det blir självfallet ett paket av olika tävlingar (om inte eventuella restriktioner sätter stopp för detta) men också en rejäl satsning på att erbjuda olika träningskoncept tillsammans med våra tränare. Som
ni vet har Rickard Malmgren fått ett tränarjobb i Schweiz. Istället kommer vi att anlita en ”gammal” bekant för många av er – Martin Wiklund. Tillsammans med Mathias Zetterlund ska han sätta högsta fart för att utveckla ert golfspel. Martin var framför allt aktiv på klubben 2006-09. Vem Martin är och hur han ser på att återkomma till vår klubb, kan ni läsa i en särskild intervju.

Styrelsen vill också passa på att önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt Golfår 2021! Ta hand om er under vintern och håll er friska.

Styrelsen för Waxholms Golfklubb
genom Anders Örnevall, ordförande

PS. En högst personlig reflektion från mig handlar om restaurangbranschen som blöder
ekonomiskt och värre blir det med de senaste och mer tuffa restriktionerna. Du kan stödja
den här branschen genom att handla take-away, både till julbordet och till nyårsmiddagen.
Samhället blir fattigare utan restauranger.