Vår tränare, vid sidan av Mathias Zetterlund, Rickard Malmgren, lämnar nu Waxholms Golfklubb för ett tränarjobb i Schweiz. Rickard flyttar ner till en klubb som ligger en bit utanför Bern. Det är en klubb med runt 900 medlemmar där Rickard blir en av tre tränare.
– Jag såg en annons på PGAs hemsida om att den här klubben sökte tränare och fick också en propå att söka. Jag skickade mitt CV och på den vägen är det.
Rickard menar att det här en chans han måste ta. Hans dotter har precis flyttat hemifrån, han får chansen att lära sig ett nytt språk, ett nytt land, en ny kultur.
– Enligt chefen på klubben vill man att jag ska jobba med dom i åtminstone 5-6 år och det gör jag gärna om allt funkar bra.
Rickard Malmgren har en lång tränarkarriär. Som många andra duktiga golfare försökte han spela på olika tourer men där blev det inte någon större framgång. Istället blev han assisterande tränare till legendariske Ture Holmström på Täby GK. Det var 1997 och där blev Rickard kvar i 17 år. 2014 kom han till Waxholms GK och det har varit 6-7 fina år hos er menar Rickard:
– Jag har hela tiden jobbat med att få in en tränings- och tävlingskultur i klubben, särskild bland juniorerna och jag är helt övertygad om att Mathias kommer att bygga vidare på den filosofin. Just samarbetet med klubbens juniorkommitté har varit väldigt bra och inspirerande liksom alla kontakter med medlemmarna. Nu hoppas jag att Mathias får en ny parhäst som kan fortsätta att utveckla medlemmarnas golfkunskaper.
Från klubbens sida önskar vi Rickard Malmgren lycka till med det nya jobbet och tackar honom för de här åren.