Det är fantastiskt vilket drag det är i golfen den här säsongen. Cirka 22 000 nya medlemmar i Sverige vilket gör att antalet personer som är medlem i någon klubb är drygt 460 000 stycken. Våra ägare GolfStar har lockat hela omkring 5 500 nya medlemmar vilket är bra för oss. Ekonomiskt starka ägare garanterar en fortsatt kvalitativ satsning på Waxholmsanläggningen. Vi vet att detta är en ”nyckelanläggning” för GolfStar.
Mycket av uppgången kan vi naturligtvis tacka Folkhälsomyndigheten för som inte ”gav sig på” golfen utan insåg att man faktiskt kan spela eftersom det är naturligt att hålla avstånd. Jag tror också att detta har aplåderats av alla, särskilt alla golfande 70-plussare. Många golfrundor är bra för folkhälsan, fysiskt och socialt.
För Waxholm GKs del har vi fått en rejäl bit av den nya ”golfkakan”, Vi har blivit runt 400 nya medlemmar vilket är rekord för oss alla kategorier, bortsett förstås från tiden när vi bildades för drygt 30 år sedan.
Det finns självklart flera förklaringar till vår kraftiga tillväxt. Vi har en fin anläggning med en vacker och utmanande 18-hålare och en nyttig och härdande korthålare. Vaxholm har också en positiv klang hos många människor. Det är en vacker skärgårdsstad och det är säkert många som väljer vår klubb tack vare detta.
Men kanske allra viktigast är det arbete som våra tränare Mathias Zetterlund och Rickard Malmgren lägger ner. Deras ”Prova-på-kurser” har gått som ”tåget” och bland annat lockat 80 nya juniorer att bli medlemmar. Jag är också helt säker på att det också finns både mammor och pappor till dessa juniorer som också blivit medlemmar.
Jag såg också statistik om att vi ligger på tredje plats när det gäller andelen kommuninvånare som är medlemmar i en golfklubb. Det är bara Djursholm och Stockholms GK/Kevinge som är värre. Det betyder att vi verkligen är en Vaxholmsförankrad klubb. Något som kanske någon har tvivlat på i och med att vi är en GolfStar-anläggning som lockar folk från hela Storstockholm.
Styrelsen och klubben har en diger uppgift framöver att se till att alla gamla och nya medlemmar trivs på anläggningen. Att man talar gott om oss och varandra och ser att medlemskapet utvecklar golfen. Så skulle man enkelt kunna sammanfatta vår nya vision.
Nu hoppas vi att coronaviruset snart har gjort sitt så vi kan komma igång med våra olika aktiviteter. Vi har en del idéer i byrålådan som bara väntar på att dammas av.
Med önskan om en skön golfsommar. Hör gärna av er om ni har några frågor eller funderingar så ska jag eller någon annan i styrelsen svara så fort vi kan.
Anders Örnevall, ordförande Waxholms GK