Jag brukar boka in mig i nån ”boll” som jag inte känner i förväg. Mest för att jag tycker det är kul att spela med nya människor men också för att lyssna in vad man tycker om anläggningen i stort. I år har det bara varit breda leenden och mer än godkänt över bankvaliteten. Alla är imponerade över skicket på banorna med all rätt. Greeenkeepern Pelle Gripenberg med sitt gäng gör ett fantastiskt bra jobb.
Men det finns lite till att göra. Här Pelle får du några tips. Gör hela dungen till höger på hål 4 till pliktområde. Det kommer att snabba på spelet. Tee 59 på hål 15 pekar fortfarande i riktning mot gamla hål 15. Klipp så det pekar mer till vänster.
Härom veckan hamnade jag i samma boll som Sydkoreas ambassadör vilket var inspirerande. Han berättade att han brukar spela Waxholm en gång i veckan och att han tycker att banan håller mycket hög klass i Stockholmsområdet. Han menande att han trivs på anläggningen, det är avspänt och vänligt vilket är ett mycket gott betyg för oss som har Waxholm som hemmabana och arbetsplats.
Han berättade också att att hans förordnande som ambassadör är tre år och chansen till förlängning är obefintlig. Det är nämligen lång kö för att komma till Sverige. Sverige tillhör ett av de mest eftertraktade länderna i världen att komma till som diplomat. Det är intressant att fundera på detta som svensk.
Till sist en påminnelse om årsmötet där ni har fått alla årsmöteshandlingar inklusive en blankett för att rösta. Gör era röster hörda. Det är viktigt för styrelsen att få respons på sitt arbete. Sista dag för att lämna/maila in röstsedeln är den 26 maj.
Fortsätt också att ha respekt för det virus som har förändrat vårt samhälle i grunden. Håll avståndet när ni spelar och var ”streetsmart” när ni rör er i och utanför klubbhuset.
Anders Örnevall, ordförande Waxholms Golfklubb