Bästa medlemmar, det är en orolig och svårbedömd tid vi befinner oss i. När vi alla bara skulle gå och längta efter öppna banor och fint vårväder, har vi fått annat och något mycket mer allvarligt att tänka på, diskutera och skydda oss mot.
Vi i styrelsen genomförde för första gången ett delvist digitalt möte härom veckan. Själv satt jag fast i karantän i Spanien (gör det fortfarande) medan någon annan hade hemkarantän efter skidsemestern i Alperna.
Skype fungerade utmärkt och vi tog flera viktiga beslut. Först och främst har vi bestämt att flytta årsmötet till torsdagen den 28 maj kl 19. Det beror självfallet på att vi inte tror att coronapandemin är över och vi vill inte samla ett antal medlemmar, varav många seniorer, med risk för smittspridning. Vi tror också att få skulle komma om den risken finns. Mer information om årsmötet kommer så småningom.
Styrelsen har också under hösten och vintern jobbat med att ta fram en ny vision för klubben. Ledorden är ”Respekt, Ansvar, Hänsyn”. Nu har vi spikat visionen och kommer snart att kommunicera den i nyhetsbrev och på hemsidan.
Som de flesta av er redan vet kommer restaurangen att drivas av First Hotels. De vill prioritera Waxholms medlemmar genom att erbjuda 15 procents rabatt på lunchen alla dagar samt att de även kommer att sälja ett häfte med 12 lunchkuponger för 1000 kronor. För att restaurangen ska veta vilka som är medlemmar, tar vi fram ett medlemskort till självkostnadspris, 20 kronor, som ni visar upp. Mer information om hur ni beställer kortet kommer också. Självfallet hoppas vi att medlemskortet ska ge andra förmåner men det får First Hotels fundera på. Vi ger gärna våra nya restauratörer lite input kring detta.
GolfStar planerar vidare en ”Aktivitetsdag” den 30 maj där restaurangen bjuder på goda grillade korvar och dricka. GolfStar ordnar med pris till den som har bästa scoren på sin runda den dagen samt kollar om man kan få en bolleverantör för bollutprovning på rangen.  Vi hoppas att det värsta har blåst över då så den här aktivitetsdagen kan genomföras. Boka in i almanackan.
Till sist, golfförbundet tycker vi kan spela golf i dessa tider men undvik att samlas i grupper. Håll avstånd till dina medspelare och undvik att åka två i en golfbil. Om man klarar av restriktionerna, är en golfrunda perfekt, både fysiskt och mentalt, något vi behöver stärka när samhället skakar lite i grundvalarna.
Håll er friska!
Anders Örnevall, ordförande