Efter en turbulent start på 2019 där det mesta fungerade dåligt (utom banan), tog våra ägare GolfStar krafttag för att reda ut situationen. Efter att den dåvarande entreprenören slutat, tog GolfStar över anläggningen i egen regi, tillsatte en platschef, Louise Hinze, och såg också till att restaurangen fick ett lyft med kockar från First Hotel Lindö.
Lugnet infann sig, stämningen blev positiv och rutinerna började fungera. GolfStar var mycket tydliga med att man ser Waxholmsanläggningen som en av sina viktigaste anläggningar och efter några år av ”svajig” service, kommer man nu att driva anläggningen i egen regi för att just säkra upp kvaliteten. Inget får gå snett igen helt enkelt.
Nu är det också klart att GolfStar har skrivit avtal med First Hotels om att driva restaurangen med start säsongen 2020. Det känns stabilt och bra med tanke på att man redan driver restaurangen på Lindö samt restaurangerna på sina hotell på Arlanda och i Norrtull. Golfklubbens styrelse hade sin traditionella planeringskonferens nu i söndags och då träffade vi Ryad Sharani som är ansvarig för Food&Beverage inom First Hotels, det vill säga all mat och dryck. Han lovar en bra à la carte-meny,  diverse erbjudanden och bra öppettider. Då bemanningsfrågan är den stora stötestenen inom hela restaurangbranschen, ser han också fördelar med fyra ”stationer”, Lindö, Arlanda, Norrtull och Waxholm. Är det lite att göra på ett ställe, kan han flytta kockar till där det behövs.
Apropå planeringskonferensen. Den stora frågan som vi jobbar med nu, är att ta fram en ny vision för klubben och som ska sträcka sig till 2026. Vi jobbar med tre ledord, ansvar, respekt och hänsyn, samt att involvera anläggningen/restaurangen i arbetet så vi tillsammans skapar nya, roliga, spännande och innovativa events och happenings. Allt för att bättra på klubbkänslan. Vi vill ju att alla våra medlemmar ska tycka det är kanon att träffas i restaurangen för att prata, äta gott och umgås.
Den nya visionen kommer att presenteras i samband med årsmötet i april nästa år. Tills vi hörs igen, önskar styrelsen alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År.
Anders Örnevall
Ordförande, Waxholms GK