Så är den här säsongen över, i stort sett. För Waxholms del har det varit en bra säsong där banorna, 18 och 9an, har hållit en hög kvalitet tack vare lagom med regn, sol och värme men också tack vare ett gediget arbete från banpersonalen som lyckades återskapa en hög kvalitet efter den torra sommaren förra året.
Hål 10 har blivit ”renoverat” en gång för alla med en nysådd green samt iordningställandet av området direkt efter vattnet till vänster samt före green. Greenen på hål 14 ”säckade” också ihop i slutet av säsongen. Där testar man nu en ”räddningsvariant” för att slippa så om greenen. Om detta lyckas, vet vi en bit in på nästa säsong. Vi håller tummarna. Men hur som haver lovar GolfStar att greenen ska vara spelbar när säsongen drar igång igen.

Vi fick under året en ny platschef, Louise Hinze, som verkligen gjorde en rivstart i positiv bemärkelse. Louise kommer också att vara med nästa säsong vilket är mycket glädjande då vi har en samsyn kring verksamheten inom klubbhusets väggar.
Just nu förs de avslutande diskussionerna mellan GolfStar och den eller de som ska driva restaurangen från och med nästa säsong. Det kommer att bli en bra lösning och återkommer med mer information så fort avtalet är påskrivet.

För golfklubbens del ska vi vinter ägna tid och kraft åt att skapa en ny vision för klubben för de kommande tre åren, en vision som vi kommer att presentera på årsmötet i slutet av april. Som en del i en övergripande vision, finns målet att skapa en ännu bättre klubbkänsla och det kan vi göra tillsammans med platschefen och den nya krögaren. Jag vet att båda vill vara i det arbetet. Jag och hela styrelsen ser verkligen fram emot en mer levande restaurang som blir ett navet i verksamheten.

Anders Örnevall, ordförande Waxholms Golfklubb