I helgen 1/9 – 2/9 har vi spelat Klubbmästerskap
65 spelare ställde upp för att kämpa om att bli Klubbmästare i 6 olika kategorier.
Herr- och damklass samt 4 ålderskategoriklasser.
Vi spelade slagtävling 18 + 18 hål med en normalbana på lördagen men på söndagen sattes
den upp lite annorlunda. Bland annat ett par 4 – 6.an ca 240 m och ett ytterligare
par 4 – 14.e ca 270 m. Med hopp om kanske en HIO eller eagle.
Ingen lyckades men en av spelarna gjorde eagle på hål 17 som var ”normallångt”.
Vädret och banan var som gjorda för att resultaten skulle bli låga.
Resultaten på söndagen blev ett antal slag bättre än lördagen med bäste man på 67 slag – 6.
Innebar att Mathias Zetterlund fick sitt ”All time high/low Hcp” +0,8 – Grattis!
Rickard Malmgrens segrarresultatet var det lägsta på många-många år – 138 slag (- 8).
Klubbmästarna blev:
Damklassen – Francisca Martins Olsson följd av Thea Edin (14 år) och Pernilla Hemmingsson.
Herrklassen – Rickard Malmgren med Mathias Zetterlund på andra plats och med två treor
Ola Hedlund och föregående års klubbmästare Jimmy Löfberg.
Då vi spelar ett ”Multi-KM” fanns det ett antal spelare i herrklassen som också var kvalificerade
att ingå i ålderkategoriklasserna varför resultaten blev som följer:
H 30 – Jimmy Löfberg före delade 2.orna Erik Eurenius och Stefan Backman.
H 40 – Rickard Malmgren vann igen. Ola Hedlund och Gunnar Olsson kom därefter.
H 50 – Curt Gustafsson som var lika med blivande 2.an Thomas Folcker efter 36 hål men vann
klassen på första särspelshålet – hål 16. 3.a blev Hans Thilen (saknas på fotot).
H 60 – Mats Pettersson före Christer Ekelund. 3.a – Nicholas Belaieff (saknas på fotot).
Man kan också konstatera att seniorerna få se upp nästa år då en av juniorerna endast var ett
slag från prispallen. Bra spelat Olle Herolf!
För att se alla resultat-gå in på www.golf.se
Banan var i superkondition och fick mycket beröm av spelarna.
Greenkeeper Anders Löfberg och hans medarbetare hade gjort ett kanonjobb.
Stimpen låg på ca 11. Snabbast i år?!
Tack för i år hälsar Brokan.