Ny head greenkeeper

Ny Head Greenkeeper på Waxholm!

Precis som i sportens värld så sker snabba förändringar med spelare in och spelare ut. Oftast är de bättre ”spelarna” mer attraktiva på marknaden vilket vi själva fick erfara när vår tidigare Head Greenkeeper Daniel Beran fick ett erbjudande som han inte kunde tacka nej till. Längre ner kommer några personliga rader från Danne där han förklarar situationen.

Vi hamnade i ett läge där vi snabbt var tvungna att ersätta Danne, men det absolut viktigaste var att hitta rätt ersättare.

Vi är därför nu glada över att presentera ett välkänt ansikte i form av Anders Löfberg som har lång erfarenhet från branschen då han tidigare har varit på Waxholm och arbetat många år på banan. Han har sedan 2016 varit kvar inom Golfstar och arbetat på fastighetssidan.

Anders började sin nya tjänst som head greenkeeper i måndags och ser fram emot att bibehålla det fina arbete som Danne med personal har gjort senaste åren.

Tyvärr hamnade vi i ett glapp under ett par veckor då ingen head greenkeeper var på plats vilket är beklagligt, och till viss del påverkade banans kvalité trots att övriga banarbetare gör så gott de kan. Men för att åter dra en parallell till idrottsvärlden så fyller en tränare en stor funktion för ett lags prestation.

Nu blickar vi framåt och hoppas på att detta fantastiska väder fortsätter och har ni några frågor så är ni varmt välkomna att kontakta Anders ute på anläggningen.

En annan viktig sak är speltempot vilket till en början av säsongen var väldigt bra trots att vi inför denna säsong tog bort den ”stoppboll” som vi tidigare har haft. Tyvärr har vi märkt av allt längre rondtider nu på slutet vilket har gjort att vi nu framöver kommer att återinföra ”stoppbollen” en gång i timmen på helger. Allt för att få ett luftigare starttidschema med tanke på det tryck som är på Waxholm. Denna tid kommer aldrig att kunna gå att boka.

Vi eftersöker även fler medlemmar som kan tänkas ställa upp som golfvärdar där behovet är som störst nu på helger. Ersättningen är 300 kr i avdrag/pass på 2019 års spelavgift och arbetspasset är 09:00-14:00. Är du intresserad så hör av dig till andreas.waldo@golfstar.se

Slutligen kommer här några rader från vår tidigare head greenkeeper Daniel Beran.

Till alla medlemmar och medarbetare på Waxholms GK

Jag vill tacka er alla för min tid på Waxholm som greenkeeper. Det har varit en lärorik och givande tid för mig där jag även känner att jag och mina medarbetare har haft en positiv inverkan på banans kvalité och spelbarhet. Min uppsägning kom hastigt och på grund av ett erbjudande jag fick som inte gick att tacka nej till då jag erbjöds ta över som Greenkeeper på en golfklubb som ligger mig varmt om hjärtat.

Jag vill även poängtera att det råder absolut ingen illvilja mellan mig och Golfstar då jag haft en mycket positiv upplevelse av att jobba med dem och fått en unik chans till utveckling inom yrket av dem. Jag är oerhört tacksam för att ha fått den chansen, dock i livet så tvingas man ibland hastigt fatta beslut som bäst gynnar en själv och ens familj samt ens personliga och professionella utveckling. Detta var helt enkelt ett sådant beslut.

Önskar framöver er och Golfstar all lycka till i framtiden och ha en bra golfsäsong med många birdies :).

Med Vänlig Hälsning,

Daniel Beran