Medlemsbrev

Lite grundinfo.​

​Välkomna tillbaka alla golfare!  Vintern har, som ni vet, varit lång och hård men våren närmar sig sakteligen. Det börjar bli dags att plocka fram golfutrustningen och putsa men ingen brådska riktigt ännu. Vi på banan jobbar hårt med att röja sly, rensa diken, skotta bort is från greener mm. mm. Förhoppningsvis lägger ni märke till förbättringar som gjorts som ordentlig rensning mellan 5an och 6an, målning av bänkar, nya koppar/flaggstänger/flaggor, rensning av dike på 1an röjning av skog/buskar bakom 1an. Dessa arbeten har inte gjorts på många år och görs nu för att skapa en bättre helhetsbild för er!

Övervintring

​Vintrar som denna är tuffa för banan då snön och framförallt isen har lagt sig tjockt på en del ytor. Dock så har vårt gedigna invintringsarbete av banan burit god frukt och dom greener som är isfria i dagsläget ser ut att ha klarat vintern väl. Dock så bör nämnas att det är först när växtligheten sätter fart som sanningen kommer fram. Vi hoppas och tror att det mesta kommer ha klarat sig väl. Jag har personligen åkt runt och pratat med andra greenkeepers runtomkring och våra problem på Waxholm bleknar i jämförelse med många andras.

Personal

​Jag är mycket glad över att i år få tillbaka samma personal som i fjol. Duktiga killar som jobbar hårt och börjar få god rutin. Att få god personal som hanterar utmaningar på ett lugnt och förståndigt sätt är oerhört viktigt för att kunna skapa en god produkt så jag är mycket nöjd med denna delen. Från och med 15e April är vi fulltaliga.

Fortsättningen

​Blickandes framåt så måste först banan bli helt snö/isfri sedan få möjlighet att torka upp ordentligt innan något klipp/bunkerarbete kan dras igång på riktigt men det kan gå förvånansvärt fort om vi får bra väder, gärna torrt och varmt med några små inslag av varmt regn emellanåt, men det är utom våran kontroll så det lägger jag inte någon energi på. Vi kommer jobba fullt ut med att få ordning på alla delar; bevattning/maskiner/bana/och logistik i den ordning vädret bestämmer.

Säsongsstart

​När beräknas vi kunna öppna är det nog många som frågar.. Om vi är oerhört oerhört optimistiska och vädret blir nästintill perfekt så är den 21a April inte utom räckhåll. Om vi är realistiska och får lite bakslag vilket oftare är sant så kan vi räkna med den 25e-28 April. En sån sen start är aldrig uppskattat men det är en begränsning som måste accepteras om produkten skall kunna vara hållbar och presentabel. Vi kommer givetvis att göra allt vi kan för att kunna öppna så tidigt som möjligt och jag återkommer med mera detaljer kring detta så snart jag kan. Daniel Beran.

Av |2018-04-16T11:50:41+00:0016 april, 2018|Klubbnytt|