Ordförandes senaste krönika

Mitt i säsongen

För drygt två veckor sedan hade klubben, i form av Stefan Öström och jag, ett av våra kontinuerliga möten med ledningen för Golfstar. Det är viktiga möten där vi gemensamt tar upp och diskuterar utvecklingen på vår anläggning.
Inledningsvis konstaterar vi att det mesta fungerar den här säsongen. Ombyggnaden/flytten av receptionen för att integreras i restaurangen har blivit en utmärkt lösning. Soffgruppen och tvn ger ett mer välkomnande intryck när man kommer in i klubbhuset och det effektiviserar också personalens arbete. Den nya placeringen av shopen fungerar också fint.

Ombyggnaderna av hål 10 och 14 är inne i ”etableringsfasen”, det vill säga att nu väntar vi på att dessa ska växa till sig och bli en naturlig del av banan.
Det som nu återstår från investeringsprojektet är att få till MUA-områdena på framför allt på hål 4 och 7. Områdena med de bortagna/ombyggda bunkrarna har såtts men problemet enligt klubben är att vänta på uppväxt av gräs tar alldeles för lång tid innan dessa blir fina. Vi skulle vilja att Golfstar rullar ut gräs istället och hoppas att de är villiga att ta den investeringen. På hål 7 till exempel har greenbunkern till höger ersatts av en så kallad avrinningsyta men då krävs gräsyta. Nu är risken stor att många hamnar där med sitt inspel och därmed trampar sönder den ömtåliga nysådden när man hämtar bollen.

Flera har också hört av sig under säsongen och menat att semiruffen, alltså ytan närmast fairway är för lågt klippt. Därmed känns banan alltför lätt och man blir inte ”straffad” när man slår lite snett. Detta argument har Golfstar lyssnat på och släppt upp semiruffen en bit till. Vi har också påpekat att placeringen av teemarkeringarna borde flyttas oftare så gräset får en chans att återhämta sig.

Men trots några skönhetsfläckar, får anläggningen mycket beröm och många har även detta år valt Waxholms GK som sin hemmaklubb. Det ger oss en ekonomisk stabilitet där klubben kan fortsätta satsa på bland annat våra juniorer.
Styrelsen har sitt nästa möte den 23 augusti. Finns det frågeställningar som ni tycker att vi ska ta upp, tveka inte att höra av er. Min mailadress finns i slutet av krönikan.

Avslutningsvis vill jag gratulera platschefen Andreas Waldö till att ha blivit pappa för första gången. Andreas, ditt liv har ändrats för alltid. Ditt intag av mat kommer att förändras. Du kommer äta kall mat oftare än varm, du kommer glömma bort att äta, inte hinna äta och bli en mästare på att få i dig middagen på två minuter. Du kommer skratta mer än du någonsin gjort tidigare därför att barn föds som komiker. Dina drömmar kommer att förändras. De kommer att handla om att få sova. Du tänker ”aldrig i livet”, men någon gång kommer du höra dig själv säga saker som ”sitt inte så nära teven, det är farligt för ögonen”. Precis som dina föräldrar sa till dig när du var liten. Om det inte är golf på tv förstås.

Ha en fortsatt skön golfsommar.

Anders Örnevall, ordförande, Waxholms GK
anders.ornevall@gmail.com